Leiden Asia Year: Studium Generale, LAK & HOVO
Van Chinese theecultuur tot KPop

Het jaar 2017 was het Leiden Asia Year. Leiden heeft al eeuwenlang banden met en kennis over het continent, en het afgelopen jaar werden daar de spotlights op gezet. Verschillende activiteiten bij Studium Generale, het LAK en HOVO stonden in het teken van dit thema.

Lezingen en colleges
In het voorjaar organiseerde Studium Generale een reeks lezingen in samenwerking met Museum Boerhaave: Nederlandse wetenschap in Azië. In het najaar stond India centraal. De lezingenreeks ‘India in Leiden’ belichtte onderwerpen waarnaar aan de Universiteit Leiden onderzoek wordt gedaan, met lezingen als Buddhism in India, The decolonization in South Asia en Hindu Nationalism.
In december organiseerde Studium Generale in samenwerking met Honours Academy en Humanities Lab een lezing over de Chinese theecultuur.
Ook het HOVO besteedde aandacht aan het Leiden Asia Year, met het college Boeddhisme in hedendaags Japan.

Fotografie: Maaike Schoneveld

Workshops
Het LAK organiseerde het hele jaar door workhops geïnspireerd op het Leiden Asia Year. Zo waren er in het voorjaar de workshops Washi (papier maken op Japanse wijze) , Sattriya (klassieke Indiase dans), Yosakoi (Japanse festivaldans), Sumi-e  (Japanese Ink Brush Painting) en Bollywood dance.
In het najaar waren konden deelnemers zich bekwamen in Chinese Kalligrafie, Tai Chi|Chi Kung, KPop en eveneens Sumi-e.

>