Meer in beeld

Introductieweken

Tijdens de introductieweken in Leiden en Den Haag maakte de nieuwe lichting eerstejaarsstudenten middels feestelijke activiteiten kennis met de stad, de universiteit en elkaar. Zo was er in Leiden onder andere een luchtkussenfestival, een watersportmarkt en een champagnebrunch op het Pieterskerkplein. In Den Haag bestond het programma uit onder meer een beachday, city tour en brunch in het Huijgenspark.

Foto: Heleen Otten

Foto: Remco den Arend

Pre departure-meeting

Studenten die op (universiteitsbrede) uitwisseling gaan, krijgen op de pre departure-meeting informatie en tips over de laatste voorbereidingen, veiligheid, gezondheid en een mogelijke cultuurschok. Daarnaast ontmoeten ze tijdens een Meet & Greet andere studenten die naar dezelfde universiteit gaan of al geweest zijn, of juist hier op uitwisseling zijn vanuit die universiteit.

Foto's: Monique Shaw

Slotdag HOVO

Deelnemers van HOVO luisteren naar de lezing Veerkracht en het zestigersdilemma door prof. dr. Ron de Kloet. De lezing, gevolgd door een borrel, vormde de afsluiting van het HOVO-studiejaar.

EuroScholars deelname CUR conference

De Council on Undergraduate Research (CUR) organiseert jaarlijks een conferentie over onderzoeksmogelijkheden voor bachelorstudenten. Vanuit SOZ was Marieke te Booij, hoofd International Relations, aanwezig om het EuroScholars-programma te promoten. EuroScholars biedt Noord-Amerikaanse bachelorstudenten de mogelijkheid om een semester onderzoek te doen bij een topuniversiteit in Europa. In 2018 hebben 36 studenten aan het programma in Leiden deelgenomen.

>