Opening Beehive Student Centre The Hague

Op 30 november 2018 opende de Universiteit Leiden in Den Haag een nieuw studentencentrum naar het voorbeeld van Plexus in Leiden: Beehive Studentencentrum. Hiermee hebben Haagse studenten aan de Universiteit Leiden nu ook een centrale plek om te studeren, te sporten, begeleiding te krijgen en elkaar te ontmoeten.

Een eigen plek
Het aantal studenten van de Universiteit Leiden in Den Haag groeit gestaag: inmiddels volgen ruim 4.000 studenten een bachelor of master aan de Haagse campus. Met name nadat het Wijnhavengebouw in 2017 gebruik werd genomen, groeide de behoefte aan een centrale ontmoetingsplek. Het nieuwe studentencentrum, dat pal tegenover het Wijnhavengebouw ligt, voorziet in deze behoefte.

Wij-gevoel
De naam is weloverwogen gekozen: Beehive staat voor verbinding, een eigen identiteit, activiteit en samenhang. Met meer zichtbare samenwerking tussen studentenorganisaties, studenten en de Universiteit Leiden. De universiteit hoopt hiermee bij te dragen aan het ‘wij-gevoel’.

Studieplekken en begeleiding
Uiteraard is er een plek om geconcentreerd te studeren: een studieruimte met de toepasselijke naam Bee Quiet! Daarnaast kunnen studenten in Beehive terecht voor begeleiding via de afdeling Studenten Support Services (SSS). Psychologen, decanen en de Ombudsfunctionaris houden er spreekuur.

Sport, ontmoeting en cultuur
In sportcentrum The Buzz kunnen studenten tegen een aantrekkelijk tarief terecht voor groepslessen, cardio en training. De Common Room is er speciaal voor internationale studenten. Er is ook ruimte voor cultuur: studenten kunnen de Cultural Activities Room reserveren voor repetities, optredens en andere bijeenkomsten.

Organisaties
Het gebouw biedt vergaderruimte en andere faciliteiten aan studentenorganisaties en studieverenigingen, waaronder het Leiden University Green Office, AIESEC en Radio8 Radio. Ook uitzendbureau Jobmotion en het Academisch Talencentrum zijn gevestigd in het studentencentrum.

Het nieuwe studentencentrum is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Den Haag en valt onder het beheer van Studenten- en Onderwijszaken.

>