Vernieuwde app
voor studenten

In april 2018 lanceerde de universiteit een volledig vernieuwde versie van de Universiteit Leiden-app. In deze app vinden de studenten alle informatie over hun studie overzichtelijk bij elkaar. 

V.l.n.r.: Arzu Sahin (FB/SOZ), Jeltje van der Steen (ULCN/BB), Gerrit Vooijs (FB/SOZ) en Joachim Rijsdam (ISSC) 

De app werkt met single sign on. Dat wil zeggen dat studenten na één keer inloggen altijd direct toegang hebben tot hun rooster, studieresultaten, vrije studieplekken en het nieuws.

Haring en jenever
Om te zorgen dat nieuwe studenten de studentenapp meteen leren kennen is er tijdens de introductieweken EL CID, HOP en OWL extra aandacht aan besteed. Op de informatiemarkt voor het Gravensteen werd zelfs een vaatje haring en een fles jenever verloot onder de studenten die hadden laten zien dat ze de app hadden gedownload.

15.500 downloads
Inmiddels maken 15.500 studenten gebruik van de app. Op basis van hun feedback wordt de app steeds verder verbeterd. Een tweede update is op 12 februari 2019 in de app stores verschenen. In deze versie vindt de student nu ook zijn studievoortgang en het nieuws van de eigen opleiding. Daarnaast werkt het rooster nu intuïtiever.

Download de Universiteit Leiden-app

>