Warm Welcome Service

Soepele start voor internationale studenten

De SOZ-collega’s van de Warm Welcome Service stonden in januari en augustus weer klaar om internationale studenten welkom te heten en wegwijs te maken. De service wordt door zowel studenten als medewerkers als een groot succes ervaren.

Drie dagen, drie locaties
De projectgroep van de Warm Welcome Service vangt internationale studenten op wanneer ze aankomen in Nederland. In augustus staan ze gedurende drie dagen op Schiphol, in Leiden en Den Haag klaar om alle studenten die zich voor deze service hebben opgegeven, welkom te heten. In januari is de service ook beschikbaar; dan gaat het om één dag en om de locaties Schiphol en Leiden.

Wegwijs
De collega’s helpen de studenten hun weg te vinden, zowel letterlijk als figuurlijk. Behalve persoonlijke begeleiding is er ook een informatiemarkt waar ze zich kunnen informeren over allerlei praktische zaken, van verzekeringen tot huisvesting. Alles is erop gericht om de start voor deze studenten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Voordeel voor student en medewerker
Het is voor hen erg prettig om alle formaliteiten af te handelen voor het semester begint. Zo kunnen ze zich direct goed op hun studie concentreren, én zorgeloos genieten van hun verblijf hier. Voor de medewerkers SOZ betekent het, dat zij veel vragen en mogelijke problemen voor zijn. Via de Warm Welcome Service kunnen zij op een efficiënte en toch persoonlijke manier op het juiste moment ondersteuning bieden.

Betrokkenheid vergroten
Er is inmiddels een enthousiaste groep SOZ-medewerkers die een steentje aan de Warm Welcome Service heeft bijgedragen en dit als heel positief heeft ervaren. Een volgende stap is om de collega’s bij de faculteiten ook meer te betrekken bij deze dienst. Zij kunnen onder meer een belangrijke bijdrage leveren door aankomende internationale studenten al tijdens hun aanmelding op de Warm Welcome Service te wijzen.

Enthousiast ontvangen
Zowel de studenten als de medewerkers zijn erg enthousiast over de Warm Welcome Service. De projectgroep is dan ook erg gemotiveerd om hier in de toekomst nog meer energie en tijd in te steken om te zorgen dat de groep internationale studenten, die gebruikmaakt van deze service, steeds groter wordt.

Lees meer over de Warm Welcome Service

>